Ревю на Xenoblade Chronicles 3 – Най-добрата JRPG игра на Switch?

Съдържание:

Ревю на Xenoblade Chronicles 3 – Най-добрата JRPG игра на Switch?
Ревю на Xenoblade Chronicles 3 – Най-добрата JRPG игра на Switch?
Anonim

В Xenoblade Chronicles 3 ви очаква огромно приключение с много герои, които ще срещнете по пътя си. Вие играете като Ноа, провидец, който е изпратен на опасна мисия заедно с двамата си приятели от детството. Триото е част от кралството Keeves, една от великите нации в света на Aionios.

Мистериозна война

Кийвс са във война с кралството на Агнус и това не вещае нищо добро за Ной и неговите другари. По време на съдбоносна мисия, триото се сблъсква с провидицата на Агнус Мия и двама от нейните другари войници. Войските се бият помежду си, но няма победител.

Появява се странен мъж, много по-възрастен от обикновения войник както на Кийв, така и на Агнус, и казва на шестимата, че и двете кралства имат грешния враг в ума си. Кратката среща не носи голяма полза и за двете страни. След завръщането си Ной и приятелите му са прогонени и преследвани.

Същото важи и за екипа на Мия. За да оцелеят, шестимата тръгват заедно, но все още не са приятели. И шестимата са любопитни за отговорите на въпросите, които им зададе мистериозният мъж. И защо не всички войници от двете кралства могат да доживеят до десет години?

Именно въпроси като този ви държат постоянно завладени през цялото грандиозно приключение, което е Xenoblade Chronicles 3. Мистерията е големият трамплин, който ви тегли през първите часове в комбинация със спектакъл, който понякога изглежда непропорционално грандиозен. Докато някои игри се надяват на един епичен момент, за който играчите говорят, Xenoblade се смее и поставя двама в краката ви през първите десет часа и тогава наистина едва започвате.

Image
Image

Не е най-красивата на майката

Докато историята на Xenoblade Chronicles 3 ви грабва от самото начало, същото не може да се каже за графиките. Switch вече е на повече от пет години и това започва да се откроява в пренаселен свят като този на Xenoblade. Играта просто не изглежда толкова добре, въпреки разнообразните пейзажи, герои и особено уникалните врагове, които постоянно изникват.

Това основно е свързано с това колко много зверове и чудовища постоянно се разхождат по света. Тъй като всички те се забавляват едновременно, Monolith Soft просто не може да вложи толкова много детайли в самите среди и чудовища. Особено когато се разхождате в пустинен район, забелязвате, че играта графично напомня на игра за PS3.

Ясно е защо японският разработчик е избрал това. Играта работи постоянно гладко на Switch, както в докинг станция, така и в ръчен режим, което е впечатляващо. Когато сте в битка, много се случва и това, че Switch едва показва спад на рамката дори тук, е просто магия на Monolith.

Image
Image

Борба с финес

Говорейки за тези битки, те са издигнати на съвсем ново ниво. Сложната бойна система се завръща с доста нови допълнения. Създателите се връщат към основите на бойната система на оригинала. Това означава, че е изключително важно да следите позицията си на бойното поле през цялото време.

Всеки, който не е близо до врага, не атакува и в зависимост от това къде стоите вие също нанасяте малко щети. Тъй като постоянно трябва да следите мястото си, нормалните атаки се извършват автоматично вместо вас. Специалните атаки постепенно се натрупват чрез измервател, който можете да наблюдавате в долния десен ъгъл на екрана. Веднъж зареден, е време да го пуснете върху врага, разбира се, при условие че сте позиционирани добре.

От тази база тактическата битка наистина започва. Като комбинирате добре атаките си с останалата част от групата (до седем, от които една е гост), можете наистина бързо да накълцате врагове. Например, някои специални атаки могат да объркат враговете, след което вашият съотборник може временно да нокаутира врага.

Разбира се, битките в Xenoblade винаги са били странни поради многото сложни системи. Тези, които отделят време да ги научат, ще процъфтяват и ще им се наслаждават постоянно. Многото уроци, които са необходими за това, отнемат само малко от темпото на играта през първите петнадесет часа. Радвам се, че историята е толкова интересна и ви кара да продължавате.

Image
Image

Уроборос

Чрез тази история вие също получавате нова сила сравнително бързо, която прави битката малко по-забавна. Отнася се за системата Interlink. Това позволява на Ной и неговите приятели да приемат формата на Уроборос. Сякаш двама от вашите герои се превръщат в Трансформър, заедно със собствени атаки и страхотен дизайн.

Като Уроборос можете да нанесете още повече щети и също така да нараните повече врагове едновременно. Тъй като можете да сменяте героите във вашия отбор по всяко време, можете да приемете три образа в една битка. Всяка форма на Ouroboros във вашия екип просто има различна сила.

Например, имате Ouroboros на Noah и Mia, който нанася много щети, докато друго дуо се събира, за да даде отново малко HP на целия екип. Добавянето на системата в комбинация с всички други системи обаче създава много тълпи в изображението. Почти половината от екрана ви е изпълнен с HUD по време на битки, така че понякога не знаете къде да търсите.

Image
Image

Колкото забавление искате

Трите тактически форми (Офанзива, Защита, Лечебна) също са важни извън формата Уроборос. Всеки в екипа от шест души има своя собствена специалност и е умно да се създаде добър баланс тук. Твърде много атакуващи бойци за сметка на лечители бързо ще ви убият, докато отбранителната линия наистина може да разсее враговете.

От гледна точка на тактическите опции, има на какво да се насладите, както вътрешни, така и външни битки. По същия начин в тази JRPG можете да настроите множество умения, предмети и специални екипи, всички с цел да направите своя екип по-силен. Можете да закупите всички тези неща в безбройните села, но майсторството също е опция. Светът е мястото, където можете да намерите материали и екипировка за изработка, докато изследвате.

Играта постоянно ви кани да направите това. Има много герои, на които можете да помогнете, което също може да увеличи афинитета ви към определено село. По този начин можете да закупите нови артикули отново (на намалена цена).

Страничните куестове също се различават доста в това, което трябва да направите, въпреки че може да бъде малко непосилно, ако приемете всички странични куестове в дадена област. Изведнъж имате пълен списък със задачи и докато тайно просто искате да продължите с историята, за да разгадаете мистериите на света. Като цяло извличането на 50 часа забавление от играта би трябвало да е лесно, въпреки че лесно ще видим разширени изследователи и над 100 часа.

Ревю на Xenoblade Chronicles 3 - Complex Topper

Въпреки че Xenoblade Chronicles 3 определено не е най-красивата на Mother, няма спор, че Monolith Soft предостави една от най-добрите ролеви игри на Switch. С безброй часове мисии и сочна история, която постоянно ви моли да продължите, ще бъдете залепени за своя Switch. Има обаче известно оплакване, базирано на първите часове, които продължават да служат за уроци и кътсцени, но ние просто ще трябва да ги търпим.

Понякога тези уроци също са необходими, защото в противен случай се изгубвате в сложна, но дълбока бойна система. Тази система просто прави екрана ви пренаселен с измервателни уреди, които да следите в HUD.

Плюсовете и минусите

  • Завладяваща история
  • Уникални чудовища и герои
  • Повече от достатъчно за вършене
  • Deep Combat System
  • Страхотно представяне
  • Графично лошо
  • Много уроци
  • Зает HUD

Популярна тема