F1 22 Преглед - Революция за игрите на Формула 1?

Съдържание:

F1 22 Преглед - Революция за игрите на Формула 1?
F1 22 Преглед - Революция за игрите на Формула 1?
Anonim

Тъй като качеството на състезанията не беше точно достойно за висшия клас на моторните спортове, FIA, Liberty Media и отборите решиха да въведат нови правила тази година. Този нов пакет от правила гарантира, че болидите от Формула 1 се притесняват по-малко от мръсния въздух и следователно могат да се следват по-добре. И като страничен ефект, много отбори сега също страдат от porpoising - яростното подскачане на колата.

Нови коли във F1 22

Играчите могат да въздъхнат с облекчение, тъй като Codemasters решиха да не поставят porpoising в играта. Дигиталните автомобили обаче са създадени с оглед на новите правила. В резултат на това вече можете да шофирате близо до други автомобили, но е по-трудно да управлявате в бавни завои.

Промените във F1 22 са забележими, но не толкова екстремни, колкото бихте очаквали. Това е така, защото F1 игрите на Codemasters не страдаха много от проблемите, които така или иначе причиниха истинските драйвери. В края на краищата, в една игра този вид проблеми могат просто да бъдат отстранени, ако пречат на забавлението.

В допълнение, колите в прегледната версия на F1 22 не бяха всички актуални. Например, F1-75 на Ferrari наистина има широки странични опори, но колите на Red Bull Racing и Mercedes все още са оформени точно като самия шоукар на Liberty Media. Може би това ще се промени с кръпка, която ще бъде пусната преди пускането на играта.

Image
Image

Живот като пилот от F1

Промяна, която веднага се забелязва, е добавянето на нова функция във F1 22. Когато кацнете в главното меню, незабавно виждате вашия собствен шофьор да се отпусне на дивана в собствената си вила. С F1 Life можете да изживеете част от живота на пилот от Формула 1.

Можете да промените външния вид на водача, да промените състезателното облекло и ежедневните дрехи и да напълните къщата си със суперколи. Трябва да отключите последното, като изпълните определени предизвикателства, точно както можете да отключите повече дрехи, като увеличите ранга си или посетите магазина в играта.

Допълненията, които F1 Life предлага, са хубави, но със сигурност не са разтърсващи и няма да ви занимават през цялото време. Най-добрата част е да се качвате в Supercar от време на време за обиколка около класическа писта или да карате Pirelli Hot Lap, но новата функция се чувства по-скоро като приятен бонус, отколкото нещо, което наистина ви кара да се чувствате като пилот от F1. Бихме предпочели отново да видим режим на история, който липсва във F1 22, но според Codemasters не е възможно да се постави този режим във всяка игра на F1 поради времето за разработка.

Image
Image

Твърда основа

Въпреки че в него няма сюжетен режим, все пак си прекарахме добре с различните режими за един играч и мултиплейър във F1 22. Така че можете да опитате късмета си със собствен шофьор в Driver Career или можете също да бъдете водач едновременно управлява собствения си екип в MyTeam.

Те не са нови допълнения, но базата вече беше силна в предишните игри и Codemasters сега я разшири още повече. Например, има повече опции, през които да преминете по време на безплатните тренировки, имате повече опции (и неуспехи) с надграждане на колата и трябва да отговаряте на въпроси от фенове и медии между тях. Освен това можете също да повишите или понижите морала на различните клонове в екипа, така че е полезно да обмислите внимателно отговорите си.

Ако искате да знаете как продължава текущият сезон, вие също имате опцията да започнете кариера от текущата точка в сезона. Например, ако започнете нова кампания сега, Макс Верстапен ще бъде начело в класирането и следващото състезание ще бъде Гран При на Великобритания. Какво ще се случи след това е във вашите ръце и на AI.

Image
Image

Повече реализъм във F1 22

През последните години Codemasters работи върху това да направи игрите на Формула 1 все по-реалистични. С F1 22 отново бяха направени някои промени, за да стане малко по-реален. Можете да изберете сами да поддържате контрол, докато шофирате зад колата за безопасност, по време на формационната обиколка и по време на спиране в бокса. В допълнение към играта вече са добавени спринтови състезания.

Това не е разтърсващо допълнение, но ви кара да се чувствате сякаш наистина контролирате всеки аспект от състезанието. Например, по време на спиране в бокса трябва да прецените добре, когато влезете в бокса, в противен случай можете да загубите ценно време и позиции. Ако не сте фен на това, винаги имате опцията да изключите тези опции.

Codemasters също привлече помощта на няколко добре познати гласа във Формула 1. Вече можехте да чуете гласовете на Уил Бъкстън, Дейвид Крофт и Олав Мол, наред с други, но сега също се присъединиха Натали Пинкхам и Марк Пристли. Последният беше инженер на McLaren и сега е новият състезателен инженер на F1 22.

Ако искате да отидете крачка напред по отношение на реализма, можете също да си сложите VR очила. Все още не сме успели сами да тестваме тази функция, но първите доклади за режима са много положителни.

F1 22 Преглед - Еволюция вместо революция

F1 премина през много промени тази година, но не можете да кажете това за F1 22. Новите коли са в играта, но няма да забележите голяма разлика, докато шофирате и F1 Life също не е новаторска. Това е хубава екстра, но не е нещо, в което ще участвате активно.

За щастие, F1 22 може да се върне на солидна основа, върху която Codemasters са надградили още повече. Кариерните режими са солидни и също има много за правене онлайн. С новите опции Grand Prix също изглежда малко по-реалистично, особено ако си сложите VR очила. Така че F1 22 със сигурност не е революцията, на която играчите може би са се надявали, но за феновете на Формула 1 има много неща, които да ви забавляват тази година.

Плюсовете и минусите

  • Режимът на кариерата е допълнително разширен
  • Повече опции за реализъм
  • Състезания във VR
  • F1 Life предлага хубави екстри…
  • …но не добавя нищо разтърсващо
  • Няма нов режим на история

Популярна тема