As Dusk Falls Review - Перлата на 2022 г.?

Съдържание:

As Dusk Falls Review - Перлата на 2022 г.?
As Dusk Falls Review - Перлата на 2022 г.?
Anonim

As Dusk Falls е кинематографична игра, в която определяте курса сам или с група от до осем играчи. Проследявате историята на две семейства, които се срещат по съдбоносен начин. Получава се ситуация със заложници и последствията ще преследват семействата десетилетия напред.

Не се задълбавайте в историята

Наистина не искаме да разкриваме много повече подробности за историята. As Dusk Falls е част от историята, която разработчикът Interior/Night иска да разкаже. Това е интимна, бомбастична и хаотична история, която е разказана брилянтно.

Чрез малък състав от герои, които могат да се играят, изживявате и двете страни на историята. Например, вие играете като семеен мъж Винс, който заедно със съпругата, дъщеря си и баща си е блокиран в Motel Two Rock. От първия момент е ясно, че просто искаш да дадеш най-доброто от себе си като баща, но че нещата се въртят през главата ти и зад кулисите.

От друга страна, можете да контролирате Джей Холт, най-младият от семейство Холт, който е нежен и изобщо не иска да се занимава със семейството си. Поради лоша ситуация, Джей и братята му, които го принуждават да ограби банка.

Контрастът, който това създава през първите няколко глави, прави повечето от изборите напрегнати и вие не знаете точно дали правите правилния избор. В крайна сметка вие искате най-доброто както за невинните Джей, така и за Винс и семейството му. Дилемите, които това поставя пред вас и особено вашата група приятели, са наистина страхотни.

Image
Image

Избор, избор и още избор

Следователно правенето на избор е централно за геймплея. Не само вие избирате какво казват героите, но и какво правят. Когато играете с група, мнозинството определя кой избор ще бъде направен. В случай на равенство в изборите се дава опцията да преразгледате избора си и в случай на равенство отново се хвърля виртуална монета, за да направите избора.

Всеки път е интересно да видите какви избори са направени, както вашите собствени избори, така и групата, с която играете играта. Решавате ли да откраднете и портфейл? Именно тези видове малки избори могат значително да повлияят на историята по пътя и понякога да ви накарат да искате да се ударите в главата.

В края на всяка глава играта показва на всеки играч какви са неговите или нейните норми и ценности. Готино е да сравнявате това с приятелите си и това казва доста за вашата личност. По този начин As Dusk Falls също ви кара да мислите отново и дълбоките разговори продължават с часове за изборите, които сте направили.

That Interior/Night умело използва вашите избори (евентуално) срещу вас е умен дизайн. Не очаквахме нищо по-малко от екипа на Каролайн Маршал, който преди това изигра основна роля в разработването на Heavy Rain и Beyond: Two Souls. Маршал знае по-добре от всеки друг, че изборите трябва да имат огромни последствия и като играч ще бъдете възнаградени. Особено ако започнете второ или трето изиграване.

Image
Image

Време за кръгове 2, 3 и 4

Има много различни окончания и фактът, че играта може да бъде завършена за малко под седем часа, всъщност е само мотивиращ. След като видяхме надписите, нямахме търпение да играем играта отново, за да видим дали можем да постигнем различен резултат. Има много начини, по които историята може да се развие, за съжаление трябва да се каже, че втората част е по-малко силна от първата.

Това е в така наречената втора книга, където историята се простира малко по-напред. В резултат на това героите, които бяха изключително важни в първите часове, остават малко повече на заден план и това е жалко. В края на краищата сте изградили връзка с тези герои само за няколко часа и искате да видите как техните истории продължават и сценаристите понякога изпускат няколко бримки.

Image
Image

Смел стил на изкуство

Друг аспект, който веднага се откроява, е, че As Dusk Falls има специален стил на изкуство. Това е комбинация от фотореализъм с рисуван слой. Прави впечатление само, че героите не ходят или че устите се движат много. Вместо това изображенията преливат едно в друго и камерата често се използва за създаване на динамични изображения.

Където има анимация, като например отдалечаваща се кола, става ясно защо. Самата анимация е доста твърда и не изглежда страхотно. Ето защо избрахме преливащата графика, която придава на играта усещане като комикс. Отнема малко свикване, но за щастие това отнема около петнадесет минути, след което сте напълно засмукани от историята.

Предимство, което студиото получава от ръчно рисуваните изображения е, че може да се придаде много емоция на героите. Мазките знаят как да изобразят емоциите на актьорския състав и по този начин да засилят собственото ви усещане във всяка ситуация. Всъщност гарантира, че можете да направите своя собствен избор още по-бързо и това е нещо хубаво.

Някои компромиси, които трябва да направите, са светкавично бързи. Има и бързи събития, на които трябва да отговорите. Всеки, който играе с приятели (които могат лесно да играят играта през телефона си), ще открие, че всеки играч трябва да внимава. Някои QTE се дават само на един играч и който сгреши, може само да провали важен момент.

Пропадаща демокрация

Играта в група е начинът, по който долуподписаният изпита играта най-много, въпреки че има една механика, която все още влиза в действие. Отнася се за системата Override. Дава на всеки играч в групата три шанса да вземе власт над решение.

На теория дава на единствения играч, който е решен да тръгне по обратния път, силата да го принуди. На практика това просто се оказва различно. Отмяната може да се използва и когато някой вече е поставил отмяна. Това улеснява аутсайдера да бъде отстранен.

Следователно системата Override добавя нещо само ако сте много пестелив играч и дори това има недостатък. Ако чакате твърде дълго, главата свършва. Това ще гарантира, че всеки има отново три заменки в следващата глава и така отново трябва да сте търпеливи и да се надявате, че останалата част от групата ще загуби заменките.

Ревю с падането на здрача - Изненадата на годината

Въпреки системата за отмяна, която не работи съвсем, As Dusk Falls е изживяване, което не искате да пропуснете. Удоволствие е да играете тази игра с група приятели поради безбройните възможности за избор, които постоянно оказват осезаемо влияние върху историята. Фактът, че можете да обмислите това след това и да го споделите (ако сте играли играта в мултиплейър), прави изживяването изключително страхотно.

Ако играете играта сами, не е нужно да се притеснявате, че изживяването ще бъде по-малко. Историята е фантастична за преживяване и има вкус на повече игрови сесии, за да видите как героите могат да се справят със ситуациите по различен начин. Художественият стил просто няма да се хареса на всички и играта със сигурност няма да е неуместна за продължение.

As Dusk Falls ще бъде достъпен на 19 юли на Xbox Series X/S и PC. Също така чрез Xbox Game Pass.

Плюсовете и минусите

  • Вълнуваща история
  • Невероятни герои
  • Смислени избори
  • Множество опции за игра
  • Радост в мултиплейъра
  • Замяна на системата
  • Специален стил на изкуство

Популярна тема