Преглед на Marvel's Spider-Man Remastered - още един успешен компютърен порт

Съдържание:

Преглед на Marvel's Spider-Man Remastered - още един успешен компютърен порт
Преглед на Marvel's Spider-Man Remastered - още един успешен компютърен порт
Anonim

С портовете към PC Sony не иска да възпрепятства продажбите на конзолите PlayStation. Ето защо играчите на компютър едва сега ще могат да играят Marvel's Spider-Man, въпреки че играта вече е пусната на PlayStation 4 през 2018 г. и получава ремастер за PlayStation 5. в края на 2020 г.

Когато стартирате Marvel's Spider-Man Remastered на компютър, просто няма да мислите, че играете игра, която е вече на четири години. Това е, ако имате хардуера, за да включите всички звънци и свирки. Разработчикът Insomniac Games и холандското студио Nixxes Software очевидно са вложили много енергия и усилия в порта за компютър.

Image
Image

Всички опции, за които компютърните играчи мечтаят

За разлика от версията за PlayStation на Marvel's Spider-Man, имате много опции, за да персонализирате изживяването си в играта. Например, веднага изключихме замъгляването на движението, за да не се разболеем от многото замахвания, които ще правите в играта, и разширихме зрителното поле. Много полезно, ако искате да запазите прегледа в големите и натоварени битки в играта.

Ако зададете всички графични опции на High или Very High, Marvel's Spider-Man ще изглежда красиво. Особено когато включите ray-tracing, Ню Йорк изглежда феноменално, особено когато слънцето бавно залязва над града, който никога не спи. Въпреки че не всеки компютър може да се справи с тези опции, максималните настройки също не причиняват огромния спад на честотата на кадрите, който може да очаквате. Ясен знак, че е поставен силен порт, какъвто беше случаят с God of War.

Image
Image

Освен това имате възможност да използвате Deep Learning Super-Sampling (DLSS). Тази технология от Nvidia може да увеличи разделителната способност, без да жертва производителността. Например, можете да играете в 4K, докато играта трябва само да изобрази по-ниска резолюция и да запълни празните пространства с DLSS технологията.

Благодарение на тази технология е възможно да играете Marvel's Spider-Man Remastered на най-високите настройки с проследяване на лъчи при честота на кадрите, която надхвърля 100. Това е голяма разлика с PS5 порта, където можете да се наслаждавате само на 4K резолюция и проследяване на лъчи при 30 кадъра в секунда. Компютърният порт на Marvel's Spider-Man Remastered без съмнение е най-добре изглеждащата версия досега.

Image
Image

Функции DualSense на компютър

Както компютърните играчи вече са свикнали, можете да играете игри по много различни начини. Разбира се, имате възможност да използвате мишка и клавиатура, въпреки че в този случай препоръчваме да свържете контролер към вашия компютър. Особено ако имате контролер PlayStation 5 DualSense у дома.

За PC порта същите функции са добавени към играта като версията на PlayStation 5. Това означава, че хаптичната обратна връзка ще обогати малко изживяването, например чрез леко разклащане на контролера, когато играете Spidey - предупреждава те разумът. Може дори да не забележите някои сигнали съзнателно, но те несъзнателно допринасят за още по-добро изживяване.

Всеки път, когато се активират адаптивните тригери, знаете, че функцията се използва. Особено по време на Quick-Time събития може да предизвика допълнително напрежение, ако използването на L2 и R2 стане много по-трудно.

Image
Image

Няма безупречен порт

Въпреки че опцията за използване на множество контроли е плюс за компютърната версия, тя носи и няколко досадни неща със себе си. Когато промените въвеждането, например чрез докосване на мишката, играта ще увисне за половин секунда.

Обикновено не е толкова лошо, но когато това се случи по време на кътсцена, звукът и изображенията не са синхронизирани. Много неприятно, когато сте напълно погълнати от често кинематографичните моменти и следователно вече не можете да се фокусирате правилно върху това, което се случва на екрана.

Това също не е единственият недостатък на красотата, който сме срещали. Например, има мисия, в която трябва да хакнем няколко устройства на една от най-високите кули в Ню Йорк. Но всеки път, когато успешно хакнем устройство, анимацията увисва и единственият изход е да заредим последната контролна точка. Тогава анимацията ще се възпроизведе правилно. Те не са неща, които нарушават играта, но са много досадни.

Image
Image

Игра на Спайдърмен в движение

Наскоро има нов начин да играете вашите компютърни игри и Insomniac и Nixxes са го взели предвид. Защото е възможно да играете Marvel's Spider-Man Remastered на Steam Deck, така че можете да се наслаждавате на играта, където и да сте.

Ще ви отнеме малко свикване, ако преминете от мощен компютър към Steam Deck, но след няколко минути вече няма да забележите резолюцията 1200x800. Силно препоръчваме незабавно да изключите замъгляването при движение или да го намалите с няколко степени, защото нормалната опция създава една бъркотия, когато преместите камерата.

Ако сте свикнали да играете Marvel's Spider-Man Remastered с контролер, ще можете да продължите в Steam Deck веднага. Играта работи идеално с вградените контроли на преносимия компютър на Valve. Ако повече нови игри работят толкова добре със Steam Deck веднага, тогава устройството ще има златно бъдеще.

Преглед на Marvel's Spider-Man Remastered - още една история на успеха

Когато Insomniac Games пуснаха Marvel's Spider-Man през 2018 г., всички с право бяха ентусиазирани от играта и през 2022 г. тя все още е много силно заглавие. PC портът не добавя нищо ново по отношение на геймплея, но това със сигурност не е необходимо.

Въпреки това, компютърната версия ви дава възможност да изживеете приключението на Спайдър-мен по най-красивия начин, който някога е съществувал, а играта също върви като чар. И ако искате да играете играта в движение, сега можете. Просто е малко жалко, че няколко бъга понякога хвърлят гаечен ключ в работата.

Плюсовете и минусите

  • Остава силна игра
  • Най-добрата версия досега
  • Работи много гладко благодарение на DLSS
  • Поддръжка на Steam Deck
  • Малко досадни грешки
  • Проблем със синхронизирането по време на кътсцени

Популярна тема