Pac-Man World Re-Pac Преглед - Wacka Wacka Wacka

Съдържание:

Pac-Man World Re-Pac Преглед - Wacka Wacka Wacka
Pac-Man World Re-Pac Преглед - Wacka Wacka Wacka
Anonim

Pac-Man е най-емблематичната икона на играта в света. Дори по-известен от Марио, Нейтън Дрейк, Лара Крофт, Краш, Слай или Ратчет. Жълтата пица с хапка от нея се разпознава от всички навсякъде. Pac-Man обикаля синия лабиринт от ранните дни на видеоиграта, преследван от четири призрака. Дори днес геймплеят на оригиналния Pac-Man все още е стабилен.

Така че не е изненада, че Pac-Man получи цял списък с продължения. Ms Pac-Man, Baby Pac-Man, каквото и да е, цялото семейство идва. В чест на своята 20-та годишнина, Pac-Man дори получи спиноф платформа, Pac-Man World, която стана толкова успешна, че бяха направени няколко продължения. Дори издаването на Pac-Man World вече е на 23 години. Така че е крайно време за ново издание с по-добра графика, но с почти същия геймплей.

Image
Image

Семейството на Pac-Man е отвлечено

Историята на Pac-Man World е проста: семейството на Pac-Man е отвлечено от призраци и Pac-Man трябва да си ги върне. Pac-Man трябва да си пробие път през различни светове, всеки със собствена тема и различни нива на свят. Има шест свята и всеки свят съдържа три или четири нива, като последното ниво винаги съдържа битка с бос, където Pac-Man трябва да използва всичките си способности, за да победи боса.

С пирати, опасна фабрика, пълна с горещи тръби и пара, истински увеселителен парк и дори космически свят, няма недостиг на разнообразие. Всеки от световете има свои собствени предизвикателства за нашия Pac-Man и той ще се нуждае от всичките си способности, за да завърши нивата.

Във всяко ниво буквите P-A-C-M-A-N са скрити, редовно зад врати, които могат да бъдат отворени само ако вземете правилните икони. Иконите са направо от оригиналния Pac-Man, включително череша, ягода и др. Особено в по-късните нива, играта редовно ви кара да се разхождате напред-назад, за да получите правилните икони и да отворите съответните врати, понякога ви помага един вид „изкривяване“, където се връщате във въздуха до мястото, където трябва бъди.

Разбира се, традиционните лабиринти на Pac-Man все още са там. В нивото редовно получавате възможностите да събирате хапчета и можете да използвате хапче за захранване, за да изядете враговете, присъстващи там, за допълнителен бонус точки. Освен това можете да намерите икона на лабиринт във всяко ниво, с която можете да играете на „старомодно“2D ниво на pac-man, но в темата на света, в който се намирате в този момент.

Image
Image

Загубил ли е Pac-Man силата си?

Pac-Man World Re-Pac играе така, както бихте очаквали от платформена игра. Pac-Man е научил няколко трика, които изглежда са взети директно от други игри. Например Pac-Man може да направи скок, където може да виси във въздуха, като рита много силно краката си. Това е много подобно на това, което видяхме в Klonoa Phantasy например.

Освен това Pac-Man може да ускорява като Sonic или да тича на място, за да мести платформи. Толкова много от неговите трикове не са нови, но почти винаги работят добре в Pac-Man World. Изключение прави една от битките с босове, където трябва да заредите четири платформи, като бягате на място. Ако не го направите правилно, Pac-Man ще избяга с висока скорост, направо към смъртта си. Освен това понякога е малко трудно да се прецени дали се прицелвате добре в скок или безнадеждно пропускате целта си, с (обикновено) същия фатален изход като резултат.

Това са малки неща, защото като цяло Pac-Man World Re-Pac играе много добре. За тези, които намират играта за твърде трудна, играта предлага алтернативен, „лесен“режим. Недостатъкът е, че не се запазва резултат. Като цяло битките с босове са разнообразни и понякога дори доста предизвикателни. Веднъж трябва да унищожите пиратски кораб от разстояние, следващия път можете да се състезавате срещу опонента си във версия на Pac-Man Kart.

Pac-Man World не е много голям. Ако пренебрегнете всички екстри, ще преминете през шестте свята за около четири часа. Различните колекционерски предмети наистина увеличават дължината и предлагат допълнително предизвикателство. След като изиграете играта, ще отключите класическата аркадна игра на Pac-Man и пак можете да опитате Maze Mode

Pac-Man World Re-Pac Преглед; далеч от завършен

Pac-Man World Re-Pac може да е повторно издание на игра, която е на повече от 20 години, но все още се играе добре, с изключение на няколко дребни неща. Re-Pac получи основен графичен лак, който прави играта напълно готова за текущото поколение.

Фактът, че играта все още може да се играе добре, е заслуга на оригинала, който беше доста добър. Pac-Man World имаше още две продължения и този Re-Pac ви кара да искате още. Надяваме се, че издателят Bandai Namco се е схванал и скоро можем да очакваме продълженията във версия на Re-Pac.

Плюсовете и минусите

  • Страхотен графичен лак
  • Много препратки към оригиналния Pac-Man
  • Разлики в нивата и босовете
  • Проследяването назад понякога досадно
  • Контролите не винаги са полезни

Популярна тема