Всичко, което трябва да знаете за iPhone 14

Съдържание:

Всичко, което трябва да знаете за iPhone 14
Всичко, което трябва да знаете за iPhone 14
Anonim

iPhone 14 беше представен на 7 септември чрез чисто ново предаване на живо от Apple. Тази година американската компания има гама от четири различни телефона, единият от които е напълно нов. Време е да подредите всичко относно гамата iPhone 14.

4-те модела от гамата iPhone 14

Гамата iPhone 14 се състои от четири телефона. Два от тях попадат под името iPhone 14, докато другите два модела са Pro модели. По-конкретно, това се отнася за iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro и накрая iPhone 14 Pro Max.

Веднага ще забележите, че iPhone 14 има прилики с iPhone 13 в почти всеки аспект. Това е така, защото дизайнът като цяло е същият, като само екранът е малко по-ярък.

Моделите iPhone 14 Pro ще получат иновативен дизайн. Например, екраните на тези модели имат ProMotion, начинът на Apple за показване на честота на опресняване от 120Hz, а Always-On Display е представен с това поколение. Тези корекции са просто по-малко забележими от новото изрязване във формата на хапче, което Apple нарича Dynamic Island.

Image
Image

Динамичен остров

Моделите iPhone 14 Pro получават нов дизайн с Dynamic Island. Вече няма прорез, но вече има изрез във формата на хапче. Apple просто си играе умело със своя софтуер.

Чрез софтуера изрезът е скрит, когато използвате приложения като Apple Maps и Apple Music, докато известията от вашите AirPods също отговарят на Dynamic Island. По този начин всъщност има функционалност към новия дизайн. Тъй като телефонът все още не е на пазара, просто трябва да изчакаме и да видим как приложенията от други издатели реагират на това.

Още нови функции за iPhone 14?

В допълнение към Dynamic Island за iPhone 14 Pro, има няколко други допълнения, които са универсални за гамата. Например, iPhone 14 получава начин за изпращане на спешни съобщения чрез сателитна комуникация. За съжаление европейците засега не разполагат с тази функция.

В допълнение към тази функция, има основно подобрение в камерата, но повече за това по-късно. Това, което е особено поразително при нормалната гама на iPhone 14, е, че в телефона няма нов чип. Това означава, че получавате отново чипа A15 и производителността не е непременно по-добра от тази в гамата iPhone 13 Pro.

Image
Image

Подобрени камери

Моделите iPhone 14 получиха нова предна камера. Той е с 44 мм сензор и следователно е със същия размер като този на iPhone 13 Pro от миналата година. Освен това обективът разполага с бленда f/1.5. Предната камера е 12-мегапикселова с автофокус. Последният може да се намери и в Pro вариантите на iPhone 14.

Освен това, гамата iPhone 14 Pro разполага с 48 MP камера със 71 mm сензор. Освен това тези модели са оборудвани с ултраширокоъгълна камера с 23 мм сензор. Той е два пъти по-голям от миналогодишния модел. Освен това и четирите модела са оборудвани с така наречения Photonic Engine, който гарантира, че Deep Fusion се прилага към необработени снимки, така че снимките при слаба светлина да изглеждат по-добре.

Дата на пускане и цени

И накрая, има, разбира се, колко струва новата гама iPhone 14. Цените са както следва:

Това означава, че цените са много по-високи тази година. За гамата iPhone 13 най-евтиният модел беше с 210 евро по-евтин, докато цената на iPhone 14 Plus е равна на началната цена на iPhone 13 Pro. Според Apple това се дължи на обменния курс на еврото спрямо долара, тъй като еврото е станало много по-малко през последната година. Съставът ще бъде официално пуснат на 16 септември 2022 г.

Популярна тема