5 причини да гледате House of the Dragon

Съдържание:

5 причини да гледате House of the Dragon
5 причини да гледате House of the Dragon
Anonim

1. Краят вече е готов

Големият проблем със следващите сезони на Game of Thrones е, че краят на сериала все още не е готов. Писателят Джордж Р. Р. Мартин все още не е завършил последните книги от своята поредица „Песен за огън и лед“и затова създателите на „Игра на тронове“не са успели да напишат края на поредицата толкова точно. От сезон 6 на сериала това ставаше все по-болезнено, докато не излезе последният сезон и унищожи добрата репутация на сериала.

За House of the Dragon това не е така. Този спин-оф е базиран на книгата Fire & Blood и разказва пълната история на дома Таргариен. Тъй като знаем как завършва тази книга, създателите този път имат готови конкретно начало, среда и край. Това незабавно елиминира потенциалната опасност, пред която е изправен Game of Thrones.

Image
Image

2. Известни имена зад кулисите

Друга опасност, която House of the Dragon избягва е, че оригиналните създатели Дейвид Бениоф и Д. Б. Вайс не участва в сериала. Двойката беше изправена пред доста критики, докато сезоните се натрупваха. Самото дуо също изглеждаше загубило интерес към създаването на сериала.

За щастие, има редица други известни имена, свързани със сериала. Някои от творците, участващи в Game of Thrones, се появиха и това са имена, от които трябва да се вълнувате. Мигел Сапочник е съотговорен за първия сезон като шоурънър.

Може да го познавате като режисьор на някои от най-добрите епизоди на Game of Thrones, като „Battle of the Bastards“и „The Winds of Winters“. Джордж също помага на R. R. Самият Мартин участва в сериала, нещо, което направи и в по-новите сезони на Game of Thrones. Добавете към това композитора Рамин Джавади, който осигури музиката за оригиналния сериал, и вече има достатъчно елементи, за да зарадвате феновете.

3. Също толкова интриги

Феновете също трябва да вярват в историята. House of the Dragon се фокусира до голяма степен върху политическия спектакъл, аспектът на Game of Thrones, който беше най-интересната част. Този път непрекъснато се следва само Домът Таргариен, а не само едно поколение от семейството.

Къщата на дракона не се страхува да направи скок във времето и в крайна сметка ще обхване няколко поколения Таргариени. Шансът да видим млада Даенерис Таргариен изглежда малък, но разбира се никога не се знае. Това е и остава поредица, в която неочакваното се случва отново и отново.

Image
Image

4. Още дракони

Тъй като имаме работа със семейство Таргариен в Къщата на дракона, когато те все още бяха на Железния трон, можете да очаквате дракони. Докато Game of Thrones имаше три, този сериал има почти двадесет. По отношение на CGI, поне първите епизоди показват, че те отново изглеждат добре.

Тези огнедишащи зверове гарантират много екшън в сериала. Присъстват битки, в които мечовете и драконите следват един друг в бърза последователност и всеки път предоставят зрелищни изображения, в които постоянно сте на ръба на мястото си, за да видите как завършват екшън сцените.

5. Сезон 2 вече е в процес на създаване

Ясно е, че House of the Dragon знае как да намира фенове. HBO вече поръча втория сезон на сериала. Добри новини за феновете, защото те ще знаят преди края на първия сезон, че има какво да очакват с нетърпение.

Sapochnik вече няма да бъде шоурънър само за този втори сезон. Тази роля е изцяло изпълнена от този сезон от Райън Кондал. Сега той също е шоурънър, но първо го направи заедно със Сапочник. Последният е изпълнителен продуцент на втория сезон.

Започнахте ли вече House of the Dragon? Кажете ни в коментарите!

Популярна тема